Agenda & berichten

 

Op deze pagina kunt u agenda berichten en nieuwsberichten lezen, u kunt de bericten sorteren op: Vergaderingen  |  In de media  |  Ander nieuws  |  Op de agenda.

Dorpsraad Punthorst, is door de provincie onderscheiden met Overijsselse Vrijwilligersprijs.

 

Lees hier het gehele artikel>

 

De Overijsselse Vrijwilligersprijzen (OVP) in de gemeente Staphorst zijn dit jaar voor Jaap Huiskens (vrijwillige boswachter), Dorpsraad Punthorst, TTV Staphorst en WTC Staphorst-Rouveen.

 

Ook in 2022 is aan een groot aantal vrijwilligersorganisaties gevraagd om vrijwilligers te kiezen die een extra blijk van waardering verdienen. Van trainer tot mantelzorger en van bestuurder tot groene vrijwilliger. In Gemeente Staphorst zijn op maandag 5 december de Overijsselse Vrijwilligersprijzen uitgereikt door Statenlid Jacob Spiker en Hans Dijkstra van Landschap Overijssel. Ook Marlies Vedder en Maaike Timmerman waren aanwezig.

 

Klik op de afbeelding om deze te vergroten>

 

Dorpsraad Punthorst

Punthorst heeft sinds 2019 een Dorpsraad opgericht. De dorpsraad is opgericht in de corona tijd. Hierdoor duurde het langer voordat er fysiek ontmoet kon worden. Inmiddels is er een eerste ledenvergadering geweest. De dorpsraad is een zelfstandige organisatie die de belangen van het dorp en de wijken behartigd.

 

De dorpsraad is fungeert als aanspreekpunt voor de gemeente over diverse onderwerpen. Het is een club met enthousiaste en fanatieke mensen. „Doordat het nog een relatief nieuwe club is, zouden wij het mooi vinden om de prijs aan hen uit te reiken, als een waardering van het starten van deze dorpsraad. Het is van belang in een klein dorpje zoals Punthorst dat deze enthousiaste mensen zich blijven inzetten door het dorp.”

 

Klik op de afbeelding om deze te vergroten>