Agenda & berichten

 

Op deze pagina kunt u agenda berichten en nieuwsberichten lezen, u kunt de bericten sorteren op: Vergaderingen  |  In de media  |  Ander nieuws  |  Op de agenda.

Laat uw stem horen!

 

De Dorpsraad Punthorst vraagt het volgende.

 

De Dorpsraad Punthorst heeft 13 april jl. de informatiebijeenkomst “belangenafweging grootschalige energie opwek” bezocht. Op 21 april jl. hebben we dit onderwerp besproken in een extra ingelaste bestuursvergadering. Alle bestuursleden hebben een duidelijke mening maar de Dorpsraad Punthorst moet opkomen voor de algemene belangen van het gebied Punthorst en zijn inwoners. In het geval van energie opwekking in het gebied Punthorst kunnen wij geen partij kiezen want er zullen voor- en tegenstanders zijn. De ene persoon kan fel tegen zijn omdat men bijvoorbeeld geen windmolen in de “achtertuin” wil of van mening zijn dat er betere alternatieven zijn, terwijl de andere juist een lokale belanghebbende is die wil investeren in de energie opwekking of bijvoorbeeld grond wil verhuren aan de initiatiefnemers.

 

Wat we wel kunnen doen is de bewoners van het gebied Punthorst oproepen een reactie te sturen aan de gemeente; verderop leggen we uit hoe dit kan. Lees hiervoor de bijlagen.

 

De leden van de Dorsraad hebben de bijlagen huis aan huis verspreid in het gebied Punthorst.

 

Hoe kan ik mijn stem laten horen:

 

Uw mening is belangrijk; wij vragen u als medebewoner van het gebied Punthorst voor 10 mei 2022 te reageren. Laat uw stem niet verloren gaan!

 

Voordat het plan aan de gemeenteraad wordt aangeboden, wil de gemeente u eerst uitnodigen om uw mening te geven. U kunt daarom op de volgende manieren - tot 10 mei a.s. - een zienswijze indienen:

 

•    Door een e-mail te sturen aan Burgemeester en Wethouders via het e-mailadres gemeente@staphorst.nl. Graag 'opwek duurzame energie' in de onderwerp-regel vermelden.

•    Door een brief te sturen aan Burgemeester en Wethouders, Postbus 2, 7950 AA Staphorst. Graag 'opwek duurzame energie' in de adressering vermelden.

•    Door te bellen naar (0522) 46 74 00. Er wordt dan een terugbelverzoek aangemaakt, waarna een medewerker contact met u opneemt.


In de bijlage geeft de gemeente inzicht in perspectieven voor grootschalige energie opwek in de gemeente Staphorst, wellicht geeft het u enige inspiratie.

 

Wil u de huis aan huis brief met de bijlage lezen?

 

- Concept belangenafweging grootschalige energie opwekking, klik hier

- Overzicht perspectieven, klik hier